Škola košarke Jolly JBŠ

Škola košarke Jolly JBŠ
Jedan od osnovnih ciljeva kluba Jolly JBŠ je popularizacije košarke u gradu Šibeniku te rad s mlađim uzrastima. S osnutkom kluba 2009. godine s radom je počela i naša škola košarke čiji se rezultati mogu vidjeti i prema uspjesima prve momčadi. Kroz proteklih šest godina kroz ruke naših stručnjaka prošao je veliki broj kadeta i juniora koje od rane dobi učimo o vrijednostima sporta. Djeca od prvog razreda osnovne škole mogu pristupiti našem visokokvalitetnom razvojnom programu. Rad smo bazirali na dvije osnovne grupe: školu košarke te selekciju škole košarke. U školi košarke naglasak je na osnovnim elementima tehnike, poput vođenje lopte, dodavanja, šutiranja te obrambenog stava, kao i igri u kojima se koriste naučeni elementi. Vrlo bitan segment rada u školi košarke rad je na višestranom razvoju motoričkih sposobnosti.
 
U selekciji škole košarke nastavljamo s radom na tehnici ali i podižemo ljestvicu zahtjevnosti. Tehniku vježbamo u kombinaciji više elemenata, u većoj brzini te pod pritiskom obrambenog igrača. U tom dijelu programa sve više radimo na igri 1:1, 2:2 i 3:3. Također, u rad sa selekcijom uključuju se osnove taktike u napadu i obrani te kondicijski i trening snage. Svaka skupina odigrat će određeni broj utakmica u sezoni, a sva djeca nastupaju u našoj internoj mini ligi.
 
Treninzi se održavaju u tri opremljene dvorane ("Ražine", "OŠ Petar Krešimir" i "OŠ Meterize"), četiri puta tjedno po sat vremena za najmlađe polaznike, te za starije polaznike četiri puta tjedno po sat i 30 minuta.
 
Ivica Kljaić i Ivan Duvančić stručnjaci su koji rade s dječacima i djevojčicama u školi košarke. 
 
Dva puta godišnje za starije polaznike organiziramo i međunarodne košarkaške turnire. U travnju se tako  održava Međunarodni memorijalni košarkaški turnir Josip Slamić Primo, a u prosincu Međunarodni Božićni turnir.  U osnovnim školama s ciljem dodatne popularizacije košarke organiziramo "Dan košarke u vašoj školi“, gdje su demonstratori igrači iz naše juniorske i seniorske ekipe. Jollyjeva omladinska škola ponosni je sudionik i mnogih turnira u Hrvatskoj te inozemstvu, a Zadar, Dubrovnik, Sarajevo, Vitez, Konjic, Puka i Kumanovo samo su neki od gradovima u kojima nastupamo. 
S vršnjacima također igramo prijateljske utakmice u Šibeniku, ali i u drugim gradovima kako bismo dodatno valorizirali naš rad.  Prijevoz za sva putovanja je organiziran autobusom uz profesionalne vozače. Polaznici škole košarke pri upisu ne plaćaju članarinu za prvu godinu rada.

FOTO: Škola košarke Jolly JBŠ

 

PREDSTAVLJAMO NAŠU MOMČAD

LIVE: KK Jolly JBS - KK Cedevita 26.04.2017.
TABLICA PLAYOFF 2016/2017, sezona 2016/2017
# Momčad Br. utakmica Bodovi
1 KK Cedevita 1 0
2 KK Jolly JBS 1 1
8. memorijalni košarkaški turnir

.

Ovaj vikend 08. i 09 .04.2017. u   organizaciji košarkaškog kluba "Jolly JBS" odigran je 8. memorijalni košarkaški turnir "Josip Slamić Primo" za dječake rođene 2005 godine i mlađe. Nastupilo je šest ekipa, uz domaćina KK Jolly JBS, još su sudjelovali KK"Split", KK"Sonik Puntamika"(Zadar), KK"ABC"(Zadar), KK"Trogir" i KK"Alkar"(Sinj). 

Za peto mjesto igrali su KK Jolly JBS - KK Alkar 41 : 42,

za treće mjesto KK Trogir - KK Split   72 : 37

i za prvo mjesto KK Sonik Puntamika - KK ABC    60 : 52.

 

Najbolji strijelac turnira Nino Kotrulja(KK ABC - Zadar)

MVP igrać turnira David Pavin (KK Sonik Puntamika)

 

Pehare i medalje podijelili su Anđelko Matov(šef omladinskog pogona KK JOLLY JBS) i trener Ivan Duvančić.

aktivnost
FACEBOOK KK JOLLY JBS